2020: Mit néztünk a járvány idején?

2020.09.30

  • RTL Klub

Bátrak földje

A magyar kosztümös sorozat 2019. december 27-31. között először volt az RTL Most+-on, azután pedig hivatalosan 2020. január 1.-én 18:50-kor került adásba, ezt követően 2020. április 23.-án 21:10-kor volt a sorozat befejező részének sugárzása (majd aznap ismétlés volt). Kalamár Tamás vadonatúj napi telenovellája egy szerelmi négyszögről szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért. A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor sem lehetett parancsolni, így a Bátrak földje szereplői a hazugságok, az intrikák, de még akár életek kockáztatása árán is készek mindent megtenni a boldogságért, a sikerért és a happy end-ért. A Bátrak földje vállaltan nagy érzelmeken, és a kornak megfelelő, kiélezett élethelyzeteken alapszik, de a történetmesélési és képi megvalósítása nagyon is mai. A korhű környezetben, teljes egészében valódi helyszíneken forgatott sorozat, csodás jelmezeivel és hangulatával csábít mindenkit egy regényes kalandozásra.

Drága örökösök -  3. évad

A sorozat harmadik folytatása 2020. január 2.-án kezdődőtt, amelyet vissza lehet nézbi bármikor az RTL Most+-on. Tibi elhatározza, hogy felkutatja az apja értékes műkincsgyűjteményét, ami szerinte valahol a faluban van elásva. A kincskutatás során talál az erdő mélyén egy rozoga viskót, ahol egy ládában szerelmes levelekre, illetve fiatalkori fényképekre bukkan az édesanyjáról és egy Goran nevű horvát férfiról, ami gyanút ébreszt benne és a testvéreiben, hogy az anyjuknak volt egy titkos szeretője a házassága során. Mónika egykori rendőrségi kapcsolatai alapján megpróbál információkat gyűjteni Goránról, de semmi használhatót nem tud meg. Közben titokban további genetikai vizsgálatokat végeztet, hogy kiderítse a köztük lévő testvéri szálakat. A vizsgálat eredményei bebizonyítják, hogy neki nem Kálmán az édesapja. Amikor Tibi és Kristóf fülébe jut a hátuk mögött zajló családfakutatás, természetesen felháborodnak, és biztosra veszik, hogy Mónika azért csinálta, hogy kitúrja őket az örökségből. Mónika eleinte különböző módszerekkel megpróbálja őket távol tartani az eredményektől, de végül patthelyzetbe kerül, és kénytelen bevallani, hogy ők csak féltestvérek. Közösen megegyeznek, hogy ez az információ köztük marad, főleg Marosinak nem szabad tudomást szereznie róla.

Az évad másik fontos cselekménye a szerb műkincsrabló-csapat köré épül, amelynek Szláven és Olga egykor tagjai voltak (róluk utóbb kiderül, hogy van egy közös, Szerbiában élő lányuk). Mindketten egy Bogdán nevű, kétes erkölcsű műkincsgyűjtővel dolgoztak együtt, aki még most is az elrejtett kincsekre pályázik, ezért fel akarja kutatni korábbi embereit, melynek érdekében van egy magyar besúgóhálózata, az úgynevezett "Sárkányok fiai." Ennek később Atilla is tagjává válik, aki szövetségeseket keres magának Subicz megbuktatásához. Bogdánt és embereit egyébként a nemzetközi elhárítás is körözi, valamint Marosi is azon dolgozik a kapcsolati révén, hogy Ökörapátitól olyan távol tartsa őket, amennyire csak lehet. Olga azon mesterkedik, hogy az egyik legértékesebb műkincset, a Szarajevói Szüzet pénzzé tegye, így Szláven, hogy megsürgesse a válásukat, lemond a szoborról Olga javára. A szobrot még Kálmán bácsi ajándékozta neki hálából, amiért Szláven éveken át segített elrejteni a műkincseket Bogdán emberei elől. Kálmán a délszláv háború idején Ökörapátiban őrizte a kincseket, egészen addig, míg meg nem szakította a kapcsolatát a műkincsrabló-csapat rejtélyes vezetőjével.

A fiatalok szerelmi háromszöge új fordulatot vesz, amikor belibben a képbe Franciska, egy csinos, fiatal anyuka Dani lovardájánál, és nem mutatkozik közömbösnek Dani iránt, amit sem Kata, sem Stefi nem néz jó szemmel. Kata kiadja Dani útját, Stefi pedig bosszúból a lovardába fektetett összeg teljes visszafizetését követeli ex-vőlegényétől. A kialakult helyzet még jobban elmérgesíti a lányok közti viszonyt, ami végül egy nyilvános verekedésben csúcsosodik ki egy ruhaboltban, melynek következtében Kata az örökségből is kiesik. A családtagok felajánlják neki a rájuk eső plusz összeget, de Kata lemond róla, úgy érzi, neki ideje elhagynia a falut, hogy elkezdje a saját életét. A döntése miatt az ügyvédnő megmutatja Kálmán bácsi újabb videóüzenetét, melyből kiderül, hogyha ilyesmire kerülne sor, akkor azt az örököst kitagadja a végrendeletből, a pénzét pedig nem a család, hanem az egylet kapja meg. Kata ennek ellenére kitart elhatározása mellett. A kárászi kórházban is felmond, annak ellenére, hogy ott előzőleg aláírt egy évre szóló szerződést, így a távozása miatt 14 milliós kötbér kifizetésére késztetik. Ezt a pénzt végül Dani fizeti ki neki, aki kénytelen volt eladni a lovardáját, hogy törlessze Stefinek az adósságait. A lovardát Józsi nagyapja vásárolja meg, meglepetésajándékként az unokájának, aki időközben Thaiföldre utazott, hogy végre találkozzon sosem látott édesanyjával. Kovács Ibolyáról kiderült, hogy már 20 éve egy thai börtönben ül, drogcsempészet vádjában. Ebbe az üzletbe még Attila rángatta bele jelentős jövedelem reményében, de Ibolya lebukott, az édesapja, Kovács ezredes pedig túlságosan féltette a karrierjét, hogy intézkedjen az ügyében.

A Szappanos testvérek múltjában megdöbbentő titokra derül fény, amikor közös nyomozásaik során kiderítik, hogy több mint 20 éve halottnak hitt édesanyjuk valójában Amerikába szökött Goránnal, ahol feltehetőleg még most is él. Az ugyancsak életben lévő Kálmán visszatér a faluba, miután a Szarajevói Szűz felbukkanása nagy felbolydulást kelt mind a Szappanosok, mind a falubeliek körében. Kálmán attól tartva, hogy a szobor mindenkire veszélyt jelenthet, megkéri Marosit, hogy mihamarabb szállíttassa ki az országból. Ökörapátiban viszont megjelenik Jenő, aki felfedi magát, mint Goran Sipsic, a szerb műkincsgyűjtő-csapat vezére, és Kálmán műkincseinek jogos tulajdonosának vallva magát követeli a Szappanos család örökségét...

Álarcos énekes

Ez a farsang-block-show 2020. február 9.-én debütált, amelynek az első évadnak nyomozói (Gáspár Laci, Csobot Adél és Sebestyén Balázs) közül Dancsó Péter volt a harmadik székben, a második évadról érdeklődjön lefelé görgetve. Az Álarcos énekes című zenés showműsor első évadja 2020. február 9-én vette kezdetét a RTL Klub-on. A műsor házigazdája Istenes Bence, a zsűritagok (mint tudniuk kell a fentebbiekben) Gáspár Laci, Csobot Adél, Dancsó Péter és Sebestyén Balázs voltak.

Az évad tíz részes volt, vasárnaponként sugározta az RTL Klub. A döntőre 2020. április 12-én került sor, ahol az első széria győztese Gallusz Nikolett lett.

A második évadban apró változást történt a nyomozókban: Gáspár Laci, Hargitai Bea, Csobot Adél és Sebestyén Balázs

A változott nyomozók esetében a vendégek: Nagy Ervin és Puskás Peti

Mellékhatás

Az orvosi-thriller sorozat 2020. április 4.-én 21:00-kor került adásba, a mi kis falunk 4. évad utolsó részét követve. A Mellékhatás 2020-as magyar fejlesztésű televíziós thrillersorozat, melyet Kovács Dániel Richárd rendezett. Egy házaspár meddő lesz egy hormonkoktél miatt ezért béranyát keresnek. Először Annát kérik meg rá de végül Anna legjobb barátnője Móni válalja. És az izgalom egyre csak fokozódik

A Tanár - 3. évad

Az első epizódot április 11-én vetítette az RTL Klub. A koronavírus-járványra hivatkozva a további epizódokat leghamarabb ősszel fogják műsorra tűzni, de az RTL Most+-ra felkerülnek a részek a megszokott vetítési időpontban. A sorozat helyére a Made in Karantén című tehetségkutató került.

Apatigris

Ez a sorozat 2020. április 5.-én került az RTL Most+ platformjára, de ezt a hetet követően a vígjátéksorozat 2020. április 12.-én először az RTL Klub csatornára. Az Apatigris 2020-as magyar fejlesztésű televíziós vígjáték sorozat, melyet Herczeg Attila rendezett. A humoros, s a legtöbb korosztálynak ajánlható történet egy apa (Scherer Péter) és három lánya (Rujder Vivien, Michl Júlia, Schmidt Sára) napjait, illetve szerelmi életük különféle bonyodalmait mutatja be.

A koronavírus-járvány ideje alatt egyetlen egyszer epizódot sugározta a lineáris tévéadó, de emiatt a többi epizód csak az RTL Most+-ra, de azt követő pillanatokban 2020. október 17.-től újra az RTL Klubon lesz a sorozat.

Made In Karantén

A Made in Karantén az RTL Klub saját gyártású szórakoztató showműsora, amelyben 4 zsűri véleményezi a nézők által beküldött házivideókat. Minden adás végén a nyertes 1 millió forint nyereményben részesül.

A zsűritagok: Gáspár Laci, ByeAlex, Sztarenki Dóra, Szabó Győző

Maradj haza magadnak!

A Maradj haza magadnak sorozatban a szereplők: Gáspár Laci, ByeAlex, Dér Heni és Szabó Zsófia (Zsófi). Arról beszélünk, hogy a koronavírus (COVID-19) járvány alatt mit lehetett még csinálni a karantén alatt.

Segítség! Itthon vagyok!

A Segítség! Itthon vagyok! 2020-as magyar fejlesztésű televíziós vígjáték sorozat, melyet A mi kis falunk készítői készítettek. A bemutatója 2020. április 19-én volt az RTL Klub televíziós csatornán. Ez a sorozat a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet mutatja be. Olyan emberek hétköznapjait mutatja be, akiknek az életét a mostani helyzet megváltoztatta. A szereplők telefonon, illetve videó chaten keresztül tartják egymással a kapcsolatot, így élik meg vitáikat, ünnepeiket és szerelmeiket. A produkcióban párhuzamosan futó szálakon ismerjük meg a karaktereket és problémáikat, mert az élet a karanténban is zajlik.

Cápák között - 2. évad

Mivel sokan vannak most önkéntes házi karanténban és extra sokan töltik a tévé előtt az időt, a járvány miatt még plusz nézőkre is számíthat a műsor, amelyet Varró Szabolcs, a produkció kreatív producere egyébként üzleti talkshowként emlegetett a mai netes sajtótájékoztatón. A kreatív producer azért nevezte shownak a műsort, mert a műsorban az üzlet mellett a játékosok emberi történeteibe, ötleteibe is belenézhetünk szórakoztató formában. 

A Cápák listája:

  • Balogh Levente, (2019-) a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, a PepsiCo termékek forgalmazója
  • Balogh Péter, (2019-) angyalbefektető, a Baconsult Kft. ügyvezetője 
  • Fehér Gyula, (2019-) a Ustream alapítója, az Oktogon Ventures befektető cég elnöke 
  • Moldován András, (2019-) a Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft., a Jack's Burger Étteremlánc, valamint az Animalsoft Állattenyésztési szoftver-fejlesztő cég tulajdonosa
  • Apró Anna, (2019-2020 között ült a cápa székében) A Cor-a Zrt. egyik tulajdonosa. 2016 óta egy kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó Oxo csapat egyetlen női tagja. amelynek portfóliója jelenleg 25 aktív befektetésből áll. Az Oxo Holdings ügyvezetője, fő profiljuk a feltörekvő és növekedési fázisban lévő innovatív, design és technológiai cégekre szakosodott vagyonkezelés. 2017 óta a Brain Bar Blastoff Startup verseny zsűritagja. Közel 100 jelentkezőből választják ki, hogy kié legyen a 150 ezer Eurós fődíj.
  • Tomán Szabina, (2020-) a Toman életmódprogram megalkotója, aki 15 év modellkarriert követően már 8 éve építi saját vállalkozását. 

2020. április 27.-én második évaddal, második új cápával cserébe jelentkezett a műsor.

Isten veled, Magyarország! - 3. évad 

Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub vadonatúj, hetente jelentkező dokusorozata a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok életét mutatja be - de nemcsak sikersztorikat! Egy-egy adásban 3-4 család vidám vagy éppen szívszaggató történetét ismerhetjük meg és követhetjük a továbbiakban: kiderül, hogy milyen hétköznapi és banális problémák várnak arra, aki itt született, de el akarja hagyni a Magyarországot. Arra is fény derül, hogy hogyan birkóznak meg a magyarok a honvággyal, a hiányos nyelvtudással, a bevándorlás bürokratikus nehézségeivel és a mindennapi élet nem várt problémáival Reykjavíkban, Londonban, vagy éppen Peruban, Chilében, Ausztráliában.

A harmadik felvonulása 2020. április 28.-án elindult.

Toplista - 2. évad

A Toplista az RTL Klub visszaszámláló-műsora, Szabó Zsófi műsorvezetésével. A hetente jelentkező műsor egy szórakoztató, vidám visszaszámláló show. A top 10-es lista a keret egy mozgalmas és izgalmas riportműsorhoz. A riportokban nemcsak a listán szereplők szólalnak meg, hanem az adott téma szakértői is- így például zenei producerek, rendezők, színészek, pszichológusok, újságírók, reklámszakemberek, valamint közismert véleményformálók is.

A második etapja 2020. április 29.-én jelent meg.

Bűnös lelkek

A Bűnös lelkek az RTL Klub saját gyártású bűnügyi riportmagazinja, Magyarországon megtörtént eseteket és bűnügyeket dolgoz fel. Az RTL Klubon minden csütörtökön 21:00-kor sugározzák, és hétfőnként 23:35-kor ismétlik. Az első részét 2020. április 30-án mutatta be az RTL Klub televíziós csatorna.

Különben dühbe jövök

A Különben dühbe jövök (eredeti cím: Reef Break) 2019-ben vetített amerikai-francia televíziós sorozat, amelyet Ken Sanzel alkotott.

A Producerei Stuart Wood, Guy J. Louthan és Alex Zakrzewski. A főszerepekben Poppy Montgomery, Ray Stevenson, Desmond Chiam, Melissa Bonne és Tamela Shelton láthatók. A sorozat zeneszerzője Michael Yezerski. A sorozat a Wild Poppy Entertainment és az ABC Studios International gyártásában készült, forgalmazója a Disney Media Distribution. Műfaját tekintve krimisorozat, filmdráma-sorozat.

Amerikában 2019. június 20-tól volt látható az ABC-n. Magyarországon 2020. április 24-én mutatta be az RTL Klub.

Gyilkos lelkek

Malcolm Bright, egy sorozatgyilkos fia törvényszéki pszichológussá válik, aki egyedülálló érzékeit használja arra, hogy segítse a New York-i rendőrség munkáját a gyilkosok felkutatásában. Az RTL Klub bemutatta a sorozatot 2020. június 8.-án Magyarországon.

Magnum - 2. évad

A Magnum (eredeti cím: Magnum P.I.) 2018-ban bemutatott amerikai televíziós sorozat, az 1980-as Magnum című televíziós sorozat rebootja. A sorozat alkotói Peter M. Lenkov és Eric Guggenheim, a történet pedig egy egykori tengerészgyalogos történetét követi nyomon, aki magánnyomozónak áll. A címszereplőt Jay Hernandez alakította, mellette szerepel még Perdita Weeks, Zachary Knighton, Stephen Hill és Amy Hill.

A sorozatot az Amerikai Egyesült Államokban a CBS mutatta be 2018. szeptember 24-én, Magyarországon az RTL Klub tűzte műsorra 2019. április 16-án, illetve a második osztályévadot 2020. június 9.-én mutatta be hazánkban is.

Négy eskűvő és egy temetés

A Négy esküvő és egy temetés (eredeti cím: Four Weddings and a Funeral) 2019-ben vetített amerikai web sorozat, amelyet Mindy Kaling és Matt Warburton alkottak a 1994-es azonos című film alapján.

A producere Mark Murdoch. A főszerepekben Nathalie Emmanuel, Nikesh Patel, Rebecca Rittenhouse, John Reynolds, Brandon Mychal Smith, Zoe Boyle, Sophia La Porta, Harish Patel és Guz Khan láthatók. A sorozat zeneszerzője Lesley Barber. A websorozat a Kaling International Inc., a Working Title Films, a Philoment Media, a 3 Arts Entertainment, az MGM Televízió és a Universal Television gyártásában készült, forgalmazója az NBCUniversal Television Distribution és az MGM Worldwide Television Distribution. Műfaját tekintve romantikus filmsorozat, filmvígjáték-sorozat.

Amerikában 2019. július 31-től volt látható a Hulun. Magyarországon 2020. május 30-án mutatta be az RTL Klub.

© 2022 V4 Influencing System B.V. Minden jog fenntartva!
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el